Het hiking virus

Mijn omgeving is er inmiddels een beetje aangewend, maar toen ik mijn collega’s in het begin vertelde dat ik het liefst mijn zomervakantie buiten spendeer en door regen, sneeuw, rivieren heen ploeter met een zware backpack en dan ook nog eens wild kampeer, keken ze me een beetje verloren aan.

“Kun je niet beter naar het strand gaan?” zie ik men soms denken. “Dat is toch veel relaxter?” Niet voor mij. Alhoewel ik soms echt kan genieten van een dagje niks doen, ben ik een veel te grote piekeraar om echt te kunnen ontspannen op het strand. Ik zou gillend gek worden van mijn eigen gedachten.

Niet alleen het wandelen zelf vind ik rustgevend, maar ook het feit dat we vaak niet meer bereikbaar zijn. Geen sms, app, facebook, instagram, e-mail. Het is een verademing.

Het hiking virus heb ik zo’n 5 jaar geleden opgelopen tijdens mijn allereerste trektocht in Schotland: de West Highland Way. Sindsdien ga ik elke jaar een keer op trektocht en wil ik alleen nog maar vaker er op uit…

Ben jij ook besmet met het hiking virus?

Doe de checklist! Elk item kun je met ja (1 punt) of nee (0 punten) beantwoorden. Uiteindelijk krijg je een score tussen de 0 (totaal niet besmet) en 10 (je bent net als ik een totaal verloren geval).

1.Een rivier oversteken lijkt je leuk.

crossing-a-riverIn IJsland had ik voor het eerst mijn zware bergschoenen thuisgelaten en ingewisseld voor lichte wandelschoenen (type A / trailrunner) die niet waterproef zijn. Hiermee liep ik ook door de rivieren, dus mijn teva-slippers blijven voortaan thuis.

2. “Waarom deed je dit op lichte wandelschoenen die niet waterproef zijn?” of / en “Wat was je ervaring hiermee?” vraag je je af. Mocht je al lang en breed op de hoogte zijn van de discussie over A schoenen versus zware bergschoenen, dan scoor je natuurlijk ook een punt als je geïnteresseerd bent in andere discussies over gear. 

hilleberg-nallo-2gt3. Als je écht goed bent, zie je op basis van bovenstaande foto meteen dat wij slapen in een Hilleberg Nallo 2GT. Maar wees gerust, je scoort nog steeds een punt als je hebt gehoord van het merk Hilleberg en weet wat voor soort tenten ze maken.

4. Over tenten gesproken: slapen in een tent doe jij graag. Het heeft iets knus en gezelligs. Daarnaast is het geweldig om ’s morgens wakker te worden in de wilde natuur…

camping-together-is-fun

5. Laat ik het niet vergeten, maar je houdt er van om buiten in de natuur te zijn.

iceland-laugavegur-in-snow

6. Een sneeuwveld oversteken in de zomer? Natuurlijk doe je dat! Sterker nog, je vindt het geweldig!

adventure-food

7. Bij het zien van bovenstaande foto denk je niet aan vies ‘astronauten’ voedsel’. Nee, het herinnert je aan trektochten waar je na een lange dag wandelen zo’n maaltijd zeker waardeert (mijn favoriet is inmiddels overigens de  minced beef hotpot van AdventureFood, en die van jou?).

Mocht je zelf je eten vriesdrogen, dan krijg je ook een punt als je vrolijk wordt van een grote hoeveelheid voedsel in je backpack. Niet vanwege het gewicht natuurlijk (dat is wat minder), maar omdat het betekent dat je aantal dagen van de bewoonde wereld zult zijn, into the wild…

8. Je weet inmiddels hoe je het basisgewicht van je backpack laag kunt houden. Slechts 2 of 3 paar sokken en onderbroeken meenemen, vind jij geen gek idee. En ook klinkt het best logisch om een precieze gearlijst te maken en elk item op de weegschaal te zetten voordat het de rugzak in mag gaan.

magni-or-modi-at-skogar-trail-iceland

9. Als je mijn foto hierboven ziet, kan je niet wachten om ook weer de bergen in te trekken.

10. Als ik je vertel dat er binnenkort nog meer blogs verschijnen, bezoek je mijn website opnieuw (je kunt ook rechts klikken op “volg Liz per e-mail” om een update te krijgen als ik een nieuw blog post plaats).

De score

Ik daag je uit om hieronder een bericht achter te laten met je score!

Scoor je heel laag?  Dan is een strandvakantie of stedentrip misschien beter aan jou besteed.

Scoor je gemiddeld? Dan is het tijd om wat inspiratie op te doen! Misschien moet je eerst eens rustig beginnen met een kleinschalig avontuur. Tips daarvoor kun je hier en hier lezen.

Scoor je heel hoog? Je hebt duidelijk het hiking virus te pakken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s